uppsalaexperience.se

I Region Uppsala växer nyföretagandet allt mer, då regionen ger stöd och startar projekt för företagsfrämjande organisationer. Med välutbildad arbetskraft och god samhällsservice kan också befintliga företag utvecklas, samtidigt som de har nära till attraktiva marknader runt Stockholm och Mälarregionen. Om du har planerat att starta företag kan du bland annat få hjälp av Nyföretagarcentrum i Uppsala eller gå in på Verksamts lokala regionsida för Uppsala.

Att starta och driva företag framgångsrikt kräver ofta en god finansiering. Med hjälp av Krea företagslån kan du hitta de mest fördelaktiga villkoren vad gäller företagslån, där du har möjlighet att låna upp till fyra miljoner kronor. Krea är specialister på området och tjänsten är helt kostnadsfri. Du kan få låneförslag inom ett par dagar och får svar med en gång, utan att behöva göra en kreditupplysning först.

Uppsala – en studentstad med rik kultur

Uppsala är en bra stad att starta företag i då den har en rik historia av att utgöra mötesplats av olika slag, för handel och jordbruk. Under vikingatiden var Uppsala en handelsplats för byte och inköp av silver, skinn, hantverk och guld. Här träffades människor för att utöva sin tro och utföra olika sorters offerriter. Ett enkelt sätt att ta sig till staden var via Fyrisån som på denna tid ofta trafikerades av båtar. Idag är Uppsala också känt som en universitetsstad som drar till sig många forskare och företag som vill dra nytta av välutbildad kompetens.

Få coachning och stöd

För dig som vill starta företag i Uppsala finns det möjlighet att få hjälp via Verksamt.se där du hittar en hel del information från Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Du kan även få stöd och råd kring ditt företagande och besöka Verksamts regionsida för att få en tydlig bild av hur regionens stöd ser ut. Skatteverket håller regelbundna informationsträffar för dig som är intresserad av att starta upp en verksamhet i Uppsala. Staden har många organisationer som verkar för att främja företagande, och du kan även kontakta Företagslabbet som ligger i Gottsunda centrum där du kan få coachning i hur du på bästa sätt driver företag.