uppsalaexperience.se

Uppsala är en av de äldsta städerna i Sverige. Staden är välkänd för sin ståtliga domkyrka, sina universitet och den världsberömda botanikern Carl von Linné. Uppsala är idag en modern stad som fortfarande har kvar sin småstadskänsla. Här ligger två universitet samt ärkebiskopssätet hos Svenska kyrkan. Staden har framskridande forskning, vacker natur och ett rikt kulturliv.

För den som har planerat att flytta till Uppsala finns flytthjälp att få via Qleano. De har arbetat med flytt i ett decennium och samarbetar med ett större nätverk av flyttfirmor. Under sina verksamma år har Qleano assisterat i företagsflyttar och bohagsflyttar i hela Sverige. Här kan du beställa ett paket med allt från packning till flyttstädning.

Närhet till Stockholm

Uppsala ligger 38 minuter från Stockholm och har ett stort utbud av restauranger och butiker. Här bor ungefär 205 000 invånare, där tre fjärdedelar har sitt residens i staden medan övriga bor på landsbygden. I Uppsala kommun finns en egen bostadskö vid namn Uppsala bostadsförmedling som kan förmedla bostäder från de hyresvärdar som är anslutna. För den som är föreningsmänniska har Uppsala mycket att erbjuda. Här finns föreningar för kultur, idrott och fritidsliv samt en stor mängd religiösa samfund och kyrkor.

Aktiviteter i Uppsala

Uppsala har en stort utbud av evenemang, aktiviteter, smultronställen och kända besöksmål . Du kan besöka Uppsala slott som innehåller Vasaborgen och Uppsala konstmuseum. Njut av den vackra utsikten genom att ta en takvandring kring slottstaket. Uppsala slott byggdes av kung Gustav Vasa år 1549 och spelade under en längre tid en central roll i både Sveriges och Uppsalas historia. Slottet brandskadades år 1702, vilket resulterade i att det förvandlades till ruiner. Det tog lång tid att bygga upp slottet igen, men idag är det återställt och utgör bostad för landshövdingen.

När du bor i Uppsala kan du besöka Skandinaviens största katedralkyrka, Uppsala domkyrka. Här ligger flera drottningar och kungar begravda, bland annat Gustav Vasa. Carl von Linné har också sin viloplats i domkyrkan. I det norra tornet kan du besöka Skattkammaren som är ett museum med Europas finaste textilsamling bestående av dräkter i silver och guld. I kyrkan kan du också se konstverket ”Maria” som framställts av Anders Widoff.