uppsalaexperience.se

Beroende på vad du läser för något så krävs en del plugg för att nå dina mål, oavsett om det är att få examen eller samla så många högskolepoäng som möjligt. Räkna med att de populära utbildningarna; läkarprogrammet, psykologprogrammet, juristprogrammet, civ.ek., veterinärprogrammet och så vidare kräver mycket disciplin och även en del nattplugg ibland. Tentaperioderna kan vara tuffa och juristprogrammet i Uppsala använder sig av terminstentor, det vill säga en avslutade tenta för respektive termin istället för deltentamina utspridd över terminerna. Detta gör studierna mer krävande för dig och en annan typ av disciplin.

Det är bra att söka CSN-lån, då dessa lån har låg ränta och generösa återbetalningstider. Klarar man dock att jobba under terminerna och samtidigt studera är ju det toppen, men det kräver sin man och kvinna för ändamålet. Att bara studera är nog så krävande och samtidigt är det ju en lyx att kunna studera utan att behöva gå till jobbet varje dag i ur och skur. Mycket av momenten kan du sköta hemifrån, undantaget en del seminarier och tentamina.

Se till att njuta av Uppsalas rika studentliv, vilket innebär långa festnätter och fina upplevelser. Drick dock med måtta och se till att gå hem i klungor om möjligt istället för ensam. Du kommer se tillbaka på din tid som student om du till fullo upplever studentlivet.

I övrigt gäller det att hålla koll på ekonomin. Undvik i största möjliga mån att handla saker på kredit. Du kan tänka att du kommer ha råd med saken nästa månad och sedan står du där med en oväntad tandläkarkostnad i handen på 1000 kronor. Bygg gärna upp en stabil buffert att ta del av om krisen kommer till dig.