uppsalaexperience.se

Anrika Uppsala är fylld av traditioner av det akademiska slaget. Men även som trend- och designstad är Uppsala värd att uppmärksamma. För dig som vill fördjupa dig i inredning har staden mycket att erbjuda.

Kanske är du ute efter att inreda ett nytt hem i Uppsala? Bostadsmarknaden är stekhet, och här finns både studentlägenheter och cityvåningar att välja mellan. Uppsala är en stad för alla skeden i livet, och många studenter väljer att stanna kvar efter utbildningen för att bosätta sig permanent.

Oavsett om du är ute efter en ny matta till ditt vardagsrum eller någon annan inredningsdetalj, kan du skänka en tanke till vilken typ av boende du har för tillfället. Din gamla studentrumsmatta kanske inte längre passar in i ditt nya, vuxna hem? Även om du har starka känslor för ditt tidigare möblemang behöver du förhålla dig till storleken på rummen. Inredning som såg supersnygg ut i ett litet rum kan kännas helt malplacé när golvytan ökar.

Inte bara storleken på hemmet spelar in när du väljer stil på din inredning. Även vilken typ av byggnad lägenheten ligger i påverkar vilka inredningsval som gör sig bra och inte. Att ta i beaktande under vilken epok själva huset byggts och låta det påverka din stil i hemmet kan verkligen lyfta din inredning.

Uppsalas hem

Uppsala bjuder en mängd olika stilar på sin arkitektur. Genom att vara en kontinuerligt växande stad finns byggnader från alla eror i staden. Vissa mer estetiskt framgångsrika än andra.

Arkitekturupproret, en förening som verkar för vackrare arkitektur och trevligare boendemiljöer i Sverige, utser med jämna mellanrum Sveriges vackraste respektive fulaste byggnader. Det underbara Vasahuset med sina pampiga lägenheter vann den senaste omröstningen före byggnader som Vaksalaskolan, Gustavianum och Universitetshuset.

De lyckliga som har turen att bo i det ståtliga Vasahuset har kanske inga problem att inreda sina hem, men hur är det för de boende på Sivia torg? Arkitekturupproret röstade fram just byggnaderna runt torget till Uppsalas fulaste, men då bör det tas i beaktande att det skedde med en kommentar om att äldre, mer traditionellt vacker bebyggelse rivits på platsen till förmån för hus av den mer utskällda låd-typen.

Inred med passion

Sett med andra ögon är Sivia torg på intet sätt ett estetiskt svart hål. Skönhet kommer i alla former, även i formen ”låda”. Du som vill inreda en lägenhet på Sivia torg ska göra det med minst lika stor passion för detaljer som mattor och möbler, som om det vore ett slott.

Glöm inte att vardagen är fylld av estetiska utmaningar. Ta dig an dem med gott mod och kämpaglöd. Med lite fantasi och inredningsintresse kan du bli stolt över varje hörn av ditt hem.