uppsalaexperience.se

Uppsala har en riktigt fantastisk miljö som du kan njuta av på många sätt. Här kan du fika, ta del av citypulsen eller gå på bio, men du kan också shoppa allt ifrån kläder till elektronik, leksaker, accessoarer, smycken och mycket mer. Uppsala kombinerar ett brett utbud av olika moderna butiker, samtidigt som du strosar fram på de kullstensbelagda gatorna.

Är du på besök i Uppsala eller bor du kanske i staden och vill veta mer om vilka shoppingmöjligheter som finns? Då har du kommit helt rätt. Vi har plockat fram några av stadens bästa och mest moderiktiga gallerior och affärer som du kan besöka. Det spelar ingen roll om du är på jakt efter en ny höstkappa i ull eller om du vill köpa dig nya iPhone hörlurar till riktigt bra pris. Uppsala har tveklöst något som passar alla! Shoppar du själv i staden kan dessutom ett par hörlurar komma till stor användning, om du t.ex. vill prata med en vän i telefonen medan du handlar eller om du vill lyssna på din favoritmusik. Kom ihåg att välja ett par riktigt bra hörlurar som håller en hög standard, för att på så sätt säkerställa att ljudet blir bättre och således även din shoppingupplevelse i Uppsala!

Uppsalas bästa shoppingplatser

”Gågatan”

Svartbäcksgatan är sedan länge känd som den klassiska ”Gågatan” i Uppsala. Hit går människor som vill njuta av en god kopp kaffe på ett mysigt café, men också människor som vill shoppa allt ifrån kläder till inredning och elektronik av hög kvalitet. Vill du handla svenska konstverk rekommenderar vi att du svänger in Öster om ån, medan den som är intresserad av böcker tar sig vidare längst med gatan för att besöka he English Bookshop.

Forumkvarteren

Forumkvarteren passar för dig som vill handla inredning och mode till det moderna hemmet. Här hittar du också mängder med olika skönhetsprodukter i butiker som bland annat The Body SHop, Rituals och Sephora. Skönhetsbutikerna kombineras snyggt med mängder av modebutiker som Bikbok, Sneakers Point och VOLT. Är det riktigt street style du är ute efter rekommenderar vi ett besök på Dedicated.

Svava Matgalleria

Ibland är det inte kläder, inredning och mobiltillbehör som man är ute efter, utan ibland är det istället mat och matkulturen i Uppsala som lockar mest. I Svava matgalleria kan du hitta något som passar alla plånböcker och smaker. Här hittar du t.ex. några av stadens absolut hetaste hamburgare på restaurangen Tygg, men du kan också besöka Zocalo för att äta en riktigt kryddig och smakrik burrito. Vill du vara snällare mot magen hittar du restaurang Leijon som bjuder på delikata sallader, matiga smörgåsar och ett stort, trevligt bageri.