uppsalaexperience.se

Att hitta ett boende i Uppsala kan ibland kännas som en omöjlighet oavsett om du är student eller ej. Eftersom Uppsala är en större stad är det svårare att få tag på ett boende till ett rimligt pris. Därför har vi i det här inlägget samlat några tips på hur du kan gå tillväga för att hitta en bostad i Uppsala.

Hitta en lägenhet

För att hitta en lägenhet i Uppsala finns det flera vägar att gå. Om du är student och pluggar i Uppsala kan du söka lägenhet via en bostadsförmedling eller en bostadssida. Det finns särskilda sådana för studenter. Du kan även lägga in en annons i Facebookgrupper för Uppsalastudenter och hoppas på att få napp på det viset. Samma sak gäller om du inte är student. Om du vill hyra en lägenhet i Uppsala behöver du stå i bostadskö i flera år. Därför är det bra att överväga att köpa din lägenhet istället om du har den möjligheten.

Hitta ett hus

Om du istället önskar att hitta ett hus är det mer aktuellt att köpa ett. Det finns hus att hyra också, men det kan vara svårt att få tag på. När du ska leta efter ett hus du förhoppningsvis senare ska köpa kan du hålla koll på de bostadssidor som finns. Där kan de se vilka objekt som finns till salu för tillfället, och på vissa sidor kan du även se kommande. Att köpa hus är något som kan vara väldigt dyrt. Därför kan du överväga att köpa ett hus som inte är helt nytt och där du kan stå för det mesta av renoveringen själv. Du kan också anlita ett måleri om du behöver hjälp med att måla husets väggar.

Område

När du söker efter en ny bostad kan det vara bra att veta inom vilket område du önskar bo. Om du inte redan har koll på Uppsala och vilka områden som finns kan det vara en bra idé att fråga personer du känner som är mer bekanta med staden än vad du är om vilka bostadsområden som är trevliga att bo i. Ifall du inte känner någon i din bekantskapskrets som bor eller har bott i Uppsala är Facebook en bra grej att vända sig till. Facebook har ett flertal grupper för Uppsalabor du kan gå med i. När du blivit insläppt som medlem kommer du kunna göra inlägg i gruppen där du kan berätta att du är intresserad av att flytta till Uppsala men är osäker på till vilket område. Du kommer att få massor respons och känna dig välkommen till staden.

En annan sak som kan vara bra att ha med i din beräkning när du ska hitta någonstans att bo i Uppsala är var någonstans du vill bo. Förutom område kan det vara värt att fundera på om du vill bo i stadskärnan eller kan tänka dig att bo i någon av förorterna till Uppsala. Eller är det kanske till och med så att du vill bo lite mer på landsbygden?