uppsalaexperience.se

Carl von Linné lät upprätta en trädgård som döptes till Botaniska trädgården. Belägen i Uppsala svarar den för såväl turism som faktisk undervisning och matproduktion.

Vad kan man göra i Botaniska trädgården?

Den mycket berömda Botaniska trädgården är kanske den mest kända trädgården i Sverige och Norden, och säkerligen en av världens mest kända trädgårdar därutöver. I Botaniska trädgården finns exotiska frukter och växter som visserligen finns i något av växthusen. Sveriges kalla klimat är inte drägligt för många av de exotiska växterna. Man kan bevittna de exotiska växterna om man så vill, men man kan också bara flanera runt och insupa atmosfären och alla praktfulla blomsterarrangemang. Trädgården upplevs som bäst på senvåren/försommaren då växterna och blommorna står i full blom. Det är en upplevelse att besöka Botaniska trädgården i Uppsala!

Varför har trädgården blivit så känd?

Givetvis är det för att Carl von Linné var grundaren till trädgården, men den har hållit uppe sitt rykte genom att hela tiden få bidrag och ständigt vilja förbättras. Ett känt namn räcker inte för att ensamt hålla en trädgård vid liv, och Carl von Linné är med rätta tyvärr inte tillräckligt känd i världen för att kunna locka till sig besökare från hela världen. Däremot lär (bör) varje naturvetenskapsutbildad person ha kännedom om Linné.