Uppländska UPPlevelser

  • På Gårdsjö Älgpark i Heby är det garanterat älgvarning! Foto: Gårdsjö Älgpark.
  • Österbubruks Herrgård. Foto: Mia Ulin.
  • Vid roslagskusten finns många orörda pärlor. Foto: Mia Ulin
  • Uppland har ett rikt vikingaarv och många fornfynd.
  • Uppländska specialiteter och råvaror. Foto: Gimo Herrgård
  • Linnés Hammarby utanför Uppsala är en av Sveriges bäst bevarade 1700-talsgårdar. Foto: Mia Ulin
  • Fågelskådning i Hjälstaviken. Foto: Mia Ulin
  • Du bor ståndsmässigt på Gimo Herrgård. Foto: Gimo Herrgård.

Uppland – Ett Sverige i miniatyr

Uppland brukar kallas för slottens, herresätenas, runstenarnas och fornlämningarnas landskap, och det säger en hel del om det rika kulturarv som finns att upptäcka här.  Förutom Uppsala stad, Sveriges fjärde största stad, finns ett levande jordbrukslandskap, skogar med rik natur, hav, älv och sjö. Uppland har också i hög grad bidragit till hela Sveriges välstånd genom sina Vallonbruk.
 
Landskapet Uppland gränsar till Gästrikland och Dalarna i norr, Västmanland i väster, Sörmland i söder och det mäktiga Ålands Hav i öster. Halva Stockholm ligger faktiskt i Uppland, för landskapet sträcker sig ända ner till Slussen! Vi som bor här är stolta över Uppland och vill dela det med dig.

På Gårdsjö Älgpark i Heby är det garanterat älgvarning! Foto: Gårdsjö Älgpark.

Älgtur på Gårdsjö Älgpark på sommaren och vid jul


Leif "Leffe" Lindh tar med dig på traktorvagnen rakt ut i den svenska storskogen för att titta på älgar i deras naturliga miljö i Morgongåva, ca en timme från från Uppsala och Stockholm.

Under sommaren åker Leffe och Ilona med turer dagligen. Efteråt finns fika att köpa med hembakt bröd, våfflor eller kanske en älgkorvsmacka medan de minsta kollar in kaninerna eller Leffes tomtesamling i den före detta smedjan..


Pris:

Vuxen               240kr

Barn 3-12 år     120kr

Barn 0-2 år gratis i knät på en vuxenSanna Rudling driver Susannas i sin vackra herrgård med egen sjö.

Hyr en herrgård, köp en klänning i Älvkarleby

Ett unikt koncept som bara finns i Älvkarleby! För möhippor, födelsedagsfirande eller bara vara tillsammans på den vackra herrgården med egen sjö.

När ni bokar Susannas är hela herrgården er, och bara er. Ni fixar själva er mat och dryck. Eller erbjuds ett helt färdigt paket där allt ingår. Vill ni får ni hjälp med att hitta den vackraste klänningen för vardag eller fest. Inget köptvång. Bubbelpool och egen sjö ingår. Köp till aktiviteter och upplevelser.


Från 1200 kr

per person och natt när ni är minst åtta som bokar:


Lasse Åberg äger och driver Åbergs Museum och är där själv nästan varje dag.

Ett Muskul Buseum i Bålsta

Lasse Åbergs museum i Bålsta är ett museum för hela familjen. Världens enda konst- serie- och leksaksmuseum med egen djungel. Serieinspirerad konst, en av världens främsta antika Disneysamling och Trazankojan, rutschbanan, hängbro och Hemliga Arnes labb. En permanent utställning från Sällskapsresan-filmerna och en välsorterad museibutik.Utanför muséet finns en stor lekplats.

Pris:

Vuxna 80 kr.

Barn 50 kr (3-15 år)