Upplevelsedag med vikingagille i Gamla Uppsala

Vikingaguidning i Gamla Uppsala. Foto:Mia Ulin
Kämpalekar vid Gamla Uppsala Museum. Foto: Olga Kochergina.
Vikingagille på Odinsborg i Gamla Uppsala. Foto: Odinsborg.

Vikingaguidning

Gamla Uppsala är ett av Nordens märkligaste fornlämningsområden. Här finns de tre majestätiska kungshögarna från 500-talet, ett av Nordens största gravområden och resterna efter domkyrkan som byggdes på 1100-talet. I museet visas fynden från utgrävningarna. Nu kan du få uppleva en eftermidddag i vikingarnas värld. 

Den kunniga vikingaguiden berättar om Gamla Uppsala och de fynd som gjorts här, både för länge sedan och även vid de stora arkeologiska utgrävningarna 2012-2014. 

Kämpalekar

Människan har tävlat och lekt i alla tider. Från järnåldern känner vi till ett antal lekar, spel och idrotter ni kan utmana varandra i. Vi kan prova på allt från långbåge/pilbåge, ”rövkrok”, kasta docka, dra skinn, fettpinne och en massa andra roliga lekar. Lämpar sig lika väl för kompisgänget, släktkalas eller teambuilding och inkluderar en guidad visning av Gamla Uppsala museum.

Vikingagille

Som avslutning får du uppleva en festkväll med kunder, medarbetare, vänner eller kollegor. Efter kämpalekarna avnjuter du ett vikingagille iförd Odinsborgs tidsenliga vikingakläder. Låt dig väl smaka av rustik mat och egenbryggd mjöd.(Övrig dryck betalas på plats)


Startplats: Gamla Uppsala Högar

Tidsåtgång: Ca 2 tim + middag

PRIS 750 kr/pers

vid minst 20 pers. (För företag/org + moms)