4 dagar Uppsala och Vallonbruken

Upptäck Uppsala stad och Vallonbruken i Uppland där Sveriges välstånd, den moderna biologin och de första vikingarna föddes!

 • Vikingaguidning vid Gamla Uppsala högar. Foto: Mia Ulin
 • På anrika restaurang Odinsborg i Gamla Uppsala kan du uppleva ett vikingagille! Foto: Odinsborg.
 • Från Radisson Blu har du en fantastisk utsikt över staden! Foto: Radisson Blu.
 • Uppsala Domkyrka och Museum Gustavianum. Foto: Mia Ulin
 • Historisk guidning i Vasaborgen, Uppsala slott. Foto: Vasaborgen.
 • Guidning i Linnéträdgården i Uppsala. Foto: Mia Ulin
 • Österbubruks Herrgård. Foto: Mia Ulin.
 • Världens enda fungerande vallonsmedja finns i Österbybruk. Foto: Vallonbruk i Uppland.
 • Lövstabruks herrgård. Foto:Josephina Wesström-Juhlin
 • Du bor ståndsmässigt på Gimo Herrgård. Foto: Gimo Herrgård.
 • Uppländska specialiteter och råvaror. Foto: Gimo Herrgård
 • Slappna av i Sjöstugan SPA. Foto: Gimo Herrgård.

PROGRAM OCH PRIS

Landskapet Uppland sträcker sig från Stockholms centrum ända upp till Dalälvens gräns mot Norrland med en kuststräcka på 60 mil och en vacker skärgård. Staden Uppsala erbjuder Skandinaviens största katedral, världens största arv efter Carl von Linné och Gamla Uppsala högar. I norra Uppland finns Vallonbruken, som var med och skapade Sveriges välstånd.

Uppsala och Uppland är en unik blandning av dåtid och nutid, stad och vildmark, vetenskap och kultur. Bara 40 min norr om Stockholm och 17 min från Arlanda. Uppsala Experience DMC och våra underleverantörer arbetar tillsammans för att ge dig det bästa av Uppsala och Uppland. Vi vill gärna dela vår historia, vår kultur och vårt dagliga liv med dig! Bäst upplevs Uppsala och Uppland mellan 1 maj och 15 september.

Vikingaguidning i Gamla Uppsala. Foto:Mia Ulin
Stadsvandring på Övre Slotts. Foto: Mia Ulin.
Österbubruks Herrgård. Foto: Mia Ulin.
Dannemora gruva. Foto: Kalbar/Destination Uppsala

UPPSALA, DAG ETT OCH TVÅ

Staden Uppsala är en stad med lång historia och har varit Sveriges centrum för den världsliga och andliga makten sedan långt tillbaka i tiden. Idag är Uppsala Sveriges fjärde största stad och erbjuder allt från vikingar, blomsterkung och Pelle Svanslös till Nordens största katedral och två universitet med spjutspetsforskning.

DAG 1, TORSDAG
Incheckning på hotellet i Uppsala stad på eftermiddagen. Du bor antingen på lyxiga Radisson Blu eller lite enklare Park Inn. Bussresa till Gamla Uppsala. Vikingaguidning och vikingagille. Transfer till hotellet. Övernattning på hotellet i Uppsala.

DAG 2, FREDAG
Frukost på hotellet i Uppsala. Stadsvandring i Uppsalas Gamla Stan. Historisk guidning i Vasaborgen Uppsala slott. Lunch i Uppsala slott. Guidning i Uppsala domkyrka. Guidning i Linnéträdgården och museet. Fri tid och shopping. Middag på egen hand (ingår ej i priset). Övernattning på hotellet i Uppsala.

VALLONBRUKEN, DAG TRE OCH FYRA

Många svenskar är stolta över sitt vallonska blod från sina belgiska förfäder! Välkommen till ett stycke unik industri- och kulturhistoria med rötter i det belgiska Vallonien tack vare 2500 valloner som invandrade till Uppland mellan åren 1615 och 1655. Upplev autentiska industriella miljöer med vackra herrgårdar, trädgårdar och fabriksbyggnader.


DAG 3, LÖRDAG
Frukost på hotellet i Uppsala. Bussresa till Vallonbruken. Guidning i Dannemora gruva. Exklusiv guidning i Österbybruks Vallonsmedja. Lunch på Österbybruk. Guidning i Lövstabruk. Incheckning på Gimo Herrgård. Lite tid för avkoppling med fri entré till Sjöstugan SPA. Gourmetmiddag i Gimo Herrgård med välkomstdrink, trerätters middag, två glas vin eller öl. Övernattning på Gimo Herrgård.

DAG 4, SÖNDAG
Frukost på Gimo Herrgård. Bussresa till Uppsala. Hemfärd i egen regi.

PRIS: 5900 kr

per person vid minst 20 personer. I priset ingår 3 övernattningar och frukost, 2 middagar, 2 luncher, guidningar, inträden och bussresor dag 1, 3 och 4. Minst 20 pers.