Skolresa: Från blodbad till kvällsdopp

UPPLEV HISTORISKA LÄSKIGHETER I VASABORGEN OCH BADA PÅ FYRISHOV

Är du rädd för spöken? I Vasaborgens gamla 1500-talsruiner vid Uppsala slott kan du höra historiens vingsus. Många själar vandrar i ruinerna, inte minst slottsspöket Cecilia. Efter guidningen i de kalla ruinerna känns det toppen med en god lunch, en varm dusch och härligt bad! Välj att sova över eller stanna över dagen.


Många är de som bott och vistats i Vasaborgen, både kungar, drottningar, prinsar, prinsessor, tjänstefolk och långväga gäster. De hemska Sturemorden har begåtts här och i Fogdegårdens källarvalv satt fångarna på livstid. Det sägs också att en av Gustav Vasas döttrar, Cecilia Vasa, blev så illa behandlad på slottet att hon fortfarande vandrar omkring i ruinerna och ställer till otyg för att hämnas.

Vasaborgens guide bjuder på en spännande berättelse om makt, mord och myter olik alla andra. Visningen tar cirka en timme.

                                   

Bad

Fyrishov är en av Sveriges största arenor för bad- och vattenäventyr, öppet alla dagar året runt. Våren och sommaren 2017 stänger Äventyrsbadet för renovering, men den stora simhallen med 50-metersbassäng och hopptorn är fortfarande öppet. Utomhuspoolerna och grönområdet är öppet 1 maj till 31 augusti.


Boende

Alldeles vid Fyrishov ligger Fyrishov Stugby med promenadavstånd till centrum. Här finns 38 mysiga campingstugor med plats för 4-5 personer i varje samt dusch, wc, pentry och TV.


Paket Fyrishov-Vasaborgen inkl boende o helpension

Börja gärna dagen med ett besök i Uppsalas botaniska trädgård nedanför slottet. Barockträdgården med gångar, dungar, gräsytor och blomsterodlingar är en unik miljö att röra sig i efter resan.  Gå sedan över gatan till Uppsala slott och Vasaborgens fuktiga kamrar.
Tips: Ta med mellanmål att äta i Botaniska Trädgården innan visningen i Vasaborgen.

Efter upplevelsen i Vasaborgen äter ni lunch på Fyrishov och checkar in i era stugor. Sedan ägnar ni eftermiddagen till bad och lek, bassänger finns både ute och inne. Varför inte en omgång vattenbasket eller hinderbanerace i simhallen för hela klassen.  Gott om plats finns det också på Fyrishovs stora härliga gräsmatta för lekar av alla slag. Kvällen avslutas med en middag i restaurangen.

Upp till 12 år: 435 kr

per person vid 30 personer

Från 12 år: 465 kr

per person vid 30 personer


I priset ingår:

1 tim guidning i Vasaborgen för max 30 elever +  lärare

Inträde till Fyrishov i 24 tim

Boende i Fyrishovs fyrbäddsstugor

Lunch och middag dag 1

Frukost dag 2

Måltiderna serveras i Fyrishovs restaurang.


Dagsutflykt Fyrishov-Vasaborgen inkl lunch och middag

Börja dagsutflykten vid slottet i Vasaborgens fuktiga kamrar där historien dallrar ur väggarna. Passa sedan på att besöka Uppsalas botaniska trädgård på andra sidan vägen. Barockträdgården med gångar, dungar, gräsytor och blomsterodlingar är en unik miljö att utforska innan dagen fortsätter till Fyrishov.

Eftermiddagen ägnar ni er åt bad och lek i Fyrishovs bassänger ute och inne. Lunchen väntar på er i restaurangen när ni kommer. Kör sedan gärna en omgång hinderbanerace i simhallen med hela klassen. Gott om plats finns det också på Fyrishovs stora härliga gräsmatta för lekar av alla slag. Kvällen avslutas med en middag i restaurangen.


Upp till 12 år: 210 kr

per person vid 30 personer

Från 12 år: 240 kr

per person vid 30 personer

I priset ingår:

1 tim guidning i Vasaborgen för max 30 elever +  lärare

Inträde till Fyrishov över dagen

Lunch och middag

Måltiderna serveras i Fyrishovs restaurang.